Introductie

HOW IT STARTED


Je kent het wel…

’s Middags om 16 uur pak je je auto vol met gear en instrumenten omdat je ’s avonds een optreden hebt. Je komt aan op de locatie, stelt je voor en gaat vervolgens aan de slag om je stage op te bouwen. Zodra alles staat komt de soundcheck en wanneer alle knopjes in de juiste richting staan, heb je een paar uur de tijd voor je optreden begint.

Om 21 uur zou je beginnen, 3 sets van zo’n 45 minuten, maar er wordt gevraagd of je een half uurtje later wilt beginnen… er is nog niet zoveel publiek binnen. Prima. Uiteindelijk wordt het toch 21:45 uur voordat de eerste klanken komen. Met de pauzes en toegift wordt het uiteindelijk 01:00 uur voordat je klaar bent. Praatje maken, nog even wat drinken en alles weer afbreken, inladen en voor je het weet is het 04:00 uur voor je weer thuis bent.
Verdiensten? Hou op, hier wordt je niet rijk van en doe je het puur voor de liefde voor je muziek en het plezier dat je er aan beleeft.

Box Music kent dit, uit ervaring.

Eind 2019, begin 2020 waren wij aan het brainstormen om te kijken hoe wij juist deze muzikanten konden helpen, al was het maar een heel klein beetje. Het idee was er… we gaan een internet-broadcaster opzetten, nodigen de muzikanten uit voor een ‘special’ en laten dit live horen aan een zo groot mogelijk publiek.

Box Music was een feit!

Kwestie van investeren in studio-apparatuur, software licenties, hostingprovider, streamingprovider en de ‘player’ op de website én promotie. Cool, alles geregeld. Maandenlang alles installeren en testen, en nog eens testen… en nog eens! Uiteindelijk werkt het allemaal naar behoren dus we kunnen van start.

19 Maart 2020 de eerste officiële uitzending: New Bliss. Zonder kleerscheuren zijn we deze uitzending doorgekomen, dus op naar de volgende. Nu, eerste kwartaal 2021, hebben we per live-uitzending gemiddeld 3400-3800 luisteraars in landen als het UK, de USA, Canada, Zuid Amerika, Zuid Afrika, Rusland, Ukraïne, Maleisië, héél Europa en zélfs China, Japan én Vietnam, believe it or not. Alle muziek die in de uitzending is geweest is 24/7 te beluisteren én alle uitzending zijn opgenomen en terug te beluisteren op BoxTube.

De aandacht voor Box Music blijft groeien, de aanvragen van bands/artiesen voor een live-uitzending blijven binnenkomen en de agenda wordt goed gevuld. Met zo nu en dan ook grote namen in de programmering, waarmee Box Music haar bekendheid aanzienlijk vergroot. Check de 'Wall Of Fame' en see for yourself.

We zijn echter blijven denken wat we nog voor de bands/artiesten zouden kunnen betekenen en zijn op Box Events en Box Connect uitgekomen. Heel lang hebben we niet hoeven te denken over wát het zou worden, wel hóe het zou moeten worden.  Uiteindelijk is alles goed uitgedacht en zijn we hard op weg naar ons eerste Box Event 2021. Kijk op de website en zie wat het gaat worden.

De groei van Box Music heeft er toe geleid dat we alles hebben ondergebracht onder één noemer: Box Media Group. Het succes heeft eveneens tot gevolg gehad dat wij door Buma/Stemra en Sena niet meer gezien worden als 'hobbymatig', maar als (semi-) professioneel "RTV-Bedrijfsmatig".

Wij zijn trots op wat we nú al bereikt hebben!
Voor onszelf, maar voornamelijk voor de getalenteerde muzikanten waar wij de aandacht naar uit laten gaan! Want talent, dát hebben we in Nederland!!